Sevda Ferdağ

Sevda Ferdağ, Çingene Güzeli - 1968

Sevda Ferdağ, Gerçek adı; Lütfiye Dumrul,
(d. 15 Ağustos 1942, Edremit) Sinema ve dizi oyuncusu, şarkıcı.1958 yılında çevirdiği ilk filmindeki başarısızlık sonucu Almanya’ya yerleşen Ferdağ, ablasının israrlarıyla yeniden sinemada yer almak üzere Türkiye’ye döner. “Azrailin Habercisi” filmiyle beklemediği bir ilgi gören sanatçı, vamp rolleriyle arka arkaya birçok filmde yer alır. Salon komedileri ve “sabun köpüğü” tabir edilen filmlerde başrol, daha kalıcı filmlerde ise yardımcı kadın oyuncu rollerinde oynayan Sevda Ferdağ, Türk filmlerine ilginin azaldığı bir dönemde geçinebilmek
için sahneye çıkarak (1968) şarkı söylemiştir. Ferdağ, 150’yi aşkın sinema filminde rol almış bir sinema emekçisidir.

Diğer ad(ları) Lütfiye Dumrul
Doğum 15 Ağustos 1942 Edremit, Türkiye
Uyruk Türkiye
Meslek(ler) Aktris,Oyuncu, Şarkıcı
Etkin yıllar 1958-günümüz

Ödülleri:

1979 Antalya Altın Portakal Film Festivali – “En İyi Kadin Oyuncu”, (Seninle Son Defa)

1998 Antalya Altın Portakal Film Festivali – “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, (Ağır Roman)

Filmografi
Ömre Bedel 2009 Ringo Kid 1967
Hacı 2006 Anjelik Osmanlı Saraylarında 1967
Şöhret 2005 Hacı Murat 1967
Perçem 2004 Gençlik Türküsü 1967
Gelin 2003 Kanlı Takip 1967
Zeybek Ateşi 2002 Ağlayan Kadın 1967
Berivan 2002 Beni Katil Ettiler 1967
Kumkapı Olayı / Üzgünüm 2000 Demirel’e Söylerim 1967
Aşk Güzel Şeydir 2000 Karım Beni Aldatırsa 1967
Hanım Ağa 2000 Son Söz Benim 1967
Güle Güle 1999 Üç Sevdalı Kız 1967
Aşkın Dağlarda Gezer 1999 Aslan Yürekli Kabadayı 1967
Sıcak Saatler 1998 Çıldırtan Arzu 1967
Ağır Roman 1997 Ağır Suç 1967
Sara ile Musa 1996 Kardeş Kavgası 1967
Zehra Ana 1996 Ölüm Saati 1967
Şahin 1996 Hindistan Cevizi 1967
Yer Çekimli Aşklar 1995 Sefiller 1967
Cemile Ve Umudun Masalı 1995 Yedi Dağın Aslanı 1966
Bir Kadın Yüzü 1993 Kan Ve Kurşun 1966
Senin İçin Bir Kadeh 1993 Babam Katil Değildi 1966
Tersine Dünya 1993 Fatih’in Fedaisi 1966
Gizli Yüz 1990 Ailenin Yüz Karası 1966
Acı Su 1988 Şehzade Murat ve Gülnaz Sultan 1966
Kavanozdaki Adam 1987 Kara Fatma 1966
Sevgiye Hasret 1987 Karanlıkta Vuruşanlar 1966
Yaşamaya Mecburum 1987 Para Kadın Ve Silah 1966
Ziyaret 1987 Severek Döğüşenler 1966
Öksüzler 1986 İnsan Bir Kere Ölür 1966
Sıcak Tatlı Yaz 1986 Arzunun Bedeli 1966
Gülümse Biraz 1986 Çingene 1966
Kadın Bir Defa Sever 1984 Çalıkuşu 1966
Davetsiz Misafir 1983 Cibali Karakolu 1966
Seni Seviyorum 1983 Aslanların Dönüşü 1966
Bedel 1983 Kanun Benim 1966
Seninle Son Defa 1978 Şenol Birol Gool 1965
Tokat 1977 Bir Caniye Gönül Verdim 1965
Derbeder 1977 İstanbul Kazan Ben Kepçe 1965
İntikam Meleği 1976 Kart Horoz 1965
Namus Belası 1976 Şehvetin Esiriyiz 1965
Kapıcılar Kralı 1976 Vahşi Gelin 1965
Deli Deli Tepeli 1975 Hak Yolunda Hazreti Yahya 1965
Şöhret Budalası 1975 Kahreden Kurşun 1965
Macera 1975 Posta Güvercini 1965
Hop Dedik Kazım 1974 Taşralı Amca 1965
Ne Hakem 1974 Beleş Osman 1965
Dikiz Aynası 1973 Helal Adanalı Celal 1965
Cennetin Kapısı 1973 Tehlikeli Adımlar 1965
Yalan Dünya 1972 Tavan Arası 1965
Günahsızlar 1972 Sonsuz Geceler 1965
Ay Aman Of 1972 Son Darbe 1965
Şehvet Kurbanı 1972 Hazreti Yusuf’un Hayatı 1965
Ayşecik Bahar Çiçeği 1971 Cezmi Band 007.5 1965
Tamam mı Canım 1971 Kanunsuzlar 1965
Kanımın Son Damlasına Kadar 1970 On Korkusuz Adam 1964
Günahımı Çekeceksin 1970 Halime’den Mektup Var 1964
Casus Kıran 1970 Ölümün Ücreti 1964
Aşk Hırsızı 1970 Beş Şeker Kız 1964
Galatalı Fatma 1969 Hızır Dede 1964
Günahını Ödeyen Kadın 1969 Hizmetçi Dediğin Böyle Olur 1964
Gülnaz Sultan 1969 Sokakların Kanunu 1964
Muhabbet Kuşu 1969 Erkek Ali 1964
Benimle Evlenir misin 1968 İstanbul’un Kızları 1964
Casus Kıran 1968 Dullar Tercih Edilir 1964
Gönüllü Kahramanlar 1968 Günah Kızları 1964
Belalı Hayat 1968 Hızlı Osman 1964
Bir Damat Aranıyor 1968 Kelebekler Çift Uçar 1964
Menderes Köprüsü 1968 Aşkların En Güzeli 1964
Anjelik Ve Deli İbrahim 1968 Gurbet Kuşları 1964
Kabadayı 1968 Adanalı Tayfur Kardeşler 1964
Kışlalar Doldu Bugün 1968 Helal Olsun Ali Abi 1963
Çingene Güzeli 1968 Adanalı Tayfur 1963
Alnımın Kara Yazısı 1968 Azrailin Habercisi 1963
Son Vurgun 1968 Beyoğlu Piliçleri 1963
Çıldırtan Dudaklar 1967 O Günden Sonra 1958
Hesap Günü 1967
İmamın Gazabı 1967
Galatalı Mustafa 1967

http://80liyillar.com/

Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942
Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942Sevda Ferdağ,Lütfiye Dumrul,1942
http://filimkaresi.net/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir